Estudi de l’impacte socioeconòmic del turisme gastronòmic al Maresme
View/Open
Author
Gutiérrez Villanueva, Ainhoa
Publication date
2017-10-24Document Type
Project / Final year job or degree
Language
Catalan
Subjects and keywords
Turisme
Gastronomia
Maresme
Note
Tutor: Josep Maria Raya
El turisme gastronòmic en els últims anys ha patit un important creixement a nivell global, arribant a assolir un valor mundial de 150 bilions de dòlars. Tot i així, no només ha crescut en aquest nivell sinó també en nombre de turistes que el practiquen i en el seu reconeixement, fent que les expectatives de creixement anual a Europa siguin d’entre un 7% i un 12% en els pròxims anys. Avui en dia ja se’l reconeix com un dels segments turístics més dinàmics dins el mercat. Es pot dir doncs que aquesta recerca té l’objectiu d’avaluar el turisme gastronòmic dins la comarca del Maresme. Per fer-ho es farà ús de les taules input-output catalanes i de l’anàlisi cost-benefici, obtenint doncs la valoració tan econòmic como social. Finalment, es pot afegir que cada euro de despesa que fa el turista en turisme gastronòmic genera 1,54€ a la economia de la societat i, a més, per cada euro que l’administració pública inverteix en turisme gastronòmic genera 2,48€ en la societat.
This item appears in the following Collection(s)
Rights
Amb tots els drets reservats