dc.contributor.author | Domech Soto, Enoc | |
dc.contributor.other | TecnoCampus. Escola Superior de Ciències de la Salut TecnoCampus (ESCST) | ca |
dc.date.accessioned | 2023-07-26T10:52:51Z | |
dc.date.available | 2023-07-26T10:52:51Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12367/2254 | |
dc.description | Treball de fi de grau - Curs 2022-2023 | ca |
dc.description.abstract | Introducció: La Curcuma L. és una espècie popularment utilitzada a la cuina i també és coneguda per les seves propietats medicinals. La curcumina, el principal compost actiu de la Curcuma L., té propietats antiinflamatòries, antioxidants i analgèsiques. Aquestes propietats poden ser beneficioses pels boxejadors, ja que poden ajudar a reduir la inflamació muscular i millorar la recuperació després de l’entrenament intens i de les competicions. Al combinar la curcumina amb piperina, es pot millorar la biodisponibilitat de la curcumina, el que significa que el cos pot absorbir i utilitzar millor els beneficis de la Curcuma L. Objectius: Aquest projecte d’investigació té com a objectiu avaluar l’efectivitat de la curcumina combinada amb la piperina en boxejadors federats durant el període competitiu [...]. | ca |
dc.format.extent | 44 p. | ca |
dc.language.iso | cat | ca |
dc.rights | Attribution-NonCommercial 4.0 International | ca |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/ | * |
dc.subject.other | Curcumina, piperina, marcadors bioquímics | ca |
dc.title | Efectivitat de la suplementació d’extracte de curcuma l. combinat amb piperina per a boxejadors federats en període competitiu: Projecte d’investigació | ca |
dc.type | info:eu-repo/semantics/bachelorThesis | ca |
dc.rights.accessLevel | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.embargo.terms | cap | ca |
dc.contributor.tutor | Sarola, Jordi | |