Show simple item record

dc.contributor.authorGalcerán Mendizábal, Sandra
dc.contributor.otherTecnoCampus. Departament de Salutca
dc.date.accessioned2024-07-22T08:08:20Z
dc.date.available2024-07-22T08:08:20Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12367/2666
dc.descriptionTreball de fi de grau – Curs 2023-2024ca
dc.description.abstractIntroducció: La cafeïna és una substància ergogènica que millora el rendiment esportiu, amb beneficis demostrats en l'exercici de resistència i força des dels anys setanta. La dosi òptima és de 3 a 6 mg/kg, presa aproximadament 60 minuts abans de l'exercici. El seu mecanisme d'acció implica la unió als receptors d'adenosina, augmentant l'alliberació de neurotransmissors i reduint la percepció d'esforç i la fatiga. En el trail running, malgrat la falta d'evidència específica, la cafeïna és àmpliament utilitzada, tot i que la seva eficàcia i dosi òptima, especialment per a diferències de gènere, necessiten més investigació. [...]ca
dc.format.extent41 p.ca
dc.language.isocatca
dc.rightsAttribution 4.0 Internationalca
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subject.otherCafeïna, rendiment, fatigaca
dc.titleEfectes de la suplementació de la cafeïna sobre el rendiment, fatiga i dany muscular en corredors de trail running comparant entre sexes i nivell esportiuca
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisca
dc.rights.accessLevelinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.embargo.termscapca
dc.contributor.tutorToro-Roman, Víctor


Files in this item

 

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution 4.0 International
Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
Share on TwitterShare on LinkedinShare on FacebookShare on TelegramShare on WhatsappPrint